6 книги за 14-ти февруари, които ще разтопят сърцето ви.

14-ият ден на февруари често предизвиква спорове - дали трябва да се отпразнува любовта или по-скоро да се придържаме към българските традиции и да почетем лозарите с няколко питиета. За читателите обаче такива дилеми не съществуват. За нас празникът е повод да се потопим в любимото си занимание и да направим часовете още по-незабравими, комбинирайки четенето с чаша червено вино.

На какви книги да се спрем за този 14-ти февруари?

Ако този въпрос ви занимава от няколко дни насам, тази статия е за вас. Давам шест предложения за романтика, които да направят празника ви още по-прекрасен.

1. "Безследно изчезнал" - Сандра Браун

„Специално съобщение: Открити са двайсет и шестима мъже, смятани за изчезнали по време на акция“. За Кийли Престън вестта идва като потвърждение, че дългите години, прекарани в очакване на Марк, не са били напразни. И точно тогава съдбата й поднася поредната си изненада…

2. "Анастасия" - Колин Фалконър

Шанхай, 1921
Американският журналист Майкъл Шеридан скача в река Хуанпу, за да спаси рускиня белоемигрантка, която случайно е срещнал в един от шанхайските нощни клубове. Анастасия Романова прилича невероятно много на великата княгиня, която носи същото име и за която се говори, че е оцеляла, след като болшевиките избили цялото й семейство. Съдбата на най-малката дъщеря на руския цар става една от най-обсъжданите загадки на своето време. Но Анастасия на Майкъл страда от амнезия и помни само последната година от живота си.
Разгадаването на нейната тайна и на самоличността й отвежда Майкъл и Анастасия от улиците на Шанхай към упадъка на следвоенен Берлин и Лондон, от болшевишка Русия към Ню Йорк точно преди големия крах на Уолстрийт. Майкъл е единственият мъж, който й помага, без да иска нещо в замяна. Но способна ли е Анастасия да се отрече от възможността да бъде истинската велика княгиня в името на истинската любов?
Въвеждайки читателя в бурното и романтично десетилетие след Първата световна война, световноизвестният писател Колин Фалконър разказва за убийства и предателства, дворцови скандали и финансови интриги, послужили за фон на една от най-великите съвременни любовни истории.

3. "Да укротиш вятъра" - Кони Мейсън

Преследвайки неуловим банков обирджия, Чад Дилейни не се задържа дълго на едно място. Но закоравелият ловец на глави има необяснима слабост към деца, изпаднали в беда. Така един ден се оказва пред вратата на Сара Темпъл, понесъл на ръце петгодишния й син. Виолетовите очи на Сара го приковават на място. Той е чул слуховете за скандалния й живот и като наблюдава полюшването на ханша й, си пожелава да вкуси от нейните прелести. Последното, което Сара иска, е денонощната опека на един суров човек на закона. Душата й е преситена от болка, извираща от годините презрение. Но под нежните грижи на Чад тя усеща как пламъкът на яростта се превръща в пламък на желанието. И се заклева да го привърже към себе си във връзка, изкована от истинска любов.

4. "Аз преди теб" - Джоджо Мойс

Двадесет и шест годишната Луиза Кларк е обикновено момиче, което харесва обикновения си живот. Лу живее със семейството си в малка къща в провинциално английско градче. Младата жена обожава работата си в местното кафене и ексцентричните дрехи. Тя е доволна от спокойния си живот, възнамерява да се омъжи за дългогодишния си приятел Патрик и да му роди куп деца. Светът й се преобръща, когато неочаквано загубва работата си. Наред с безпаричието, безработицата я кара да се чувства безполезна. Лу полага неимоверни усилия да си намери нова работа, но няколко седмици във фабрика за обработка на пилета и верига за бързо хранене я довеждат до ръба на отчаянието. Затова, когато й предлагат да стане личен асистент на мъж с увреждания срещу добро заплащане, тя решава да опита. Тридесет и три годишният Уил Трейнър граби с пълни шепи от живота. Той обожава работата си, предизвикателствата и пътуванията, които непрекъснато му напомнят колко необятен е светът. Произшествие с мотор го приковава към инвалидна количка и превръща дните му в безрадостно съществуване.
Две години по-късно Уил няма представа, че Лу ще стане част от живота му и ще го разтърси из основи. И двамата не подозират, че запознанството им ще ги промени завинаги...

5. "Девицата и Звярът" - Вероника Хол

Мариса Фицджералд се омъжва против волята си, за непознат благородник. Но пред олтара младоженката се ужасява от вида на бъдещия си съпруг Камерън, едва избегнал смъртта и обезобразен. Един отчаян и предаден мъж, изгубил вярата си в хората и надеждата, че някога може да изпита щастие. Една жена с голямо сърце, която въпреки грозотата и грубостта на съпруга си е способна да го обикне, заради неговата сила, смелост и доброта. Нежна история за силата на любовта, която може да излекува всички рани.

6. "Даровете на слънцето" - Нора Робъртс

Твърдо решила да преосмисли живота си, Джуд Мърей побягва от Америка, за да се усамоти в къщурката на Хълма на феите. Тук тя се залавя да изучава местния фолклор… И в изпълненото с магии минало открива надежда за бъдещето…
След години на пътешествия завърналият се най-после в Ирландия Ейдан Галахър има необичайно разбиране за пленителните митове на своята страна. Макар да се е посветил на семейната кръчма, в очите му все още проблясват неспокойни пламъчета. А у Джуд той вижда жена, която би успокоила сърцето му и същевременно би разпалила кръвта му. Започва да й разказва легендите на родния си край, с което двамата поставят началото на собствена страстна история.

Горещо препоръчвам всяка една книга от този списък - няма как да не събудят романтиката в сърцето ви.

Ще се радвам да споделите мнението си за тях в коментар.

Published by

Йоана Вълчева е български писател, автор на романтични трилъри. Нейни романи са "Съвест" (2016г.), "Пегол" (2017г.) и "Пратеник на Полумесеца" (2020г.).

Вашият коментар