Какво да прочетеш през ноември?

Здравейте, читатели!
Вече есента тече в пълна сила и какво друго ни остава, освен да седим с чаша топла напитка и хубава книга? Този път аз отново съм при вас със задачата да ви представя книгите, които прочетох през изминалия месец октомври. Все още ми е трудно да повярвам колко бързо тече времето! Обаче хубавата част в това, че месеците се минават е, че идва моментът за месечната равносметка.
Този месец аз се залових с едни доста дългички книги, а и повечето ми време беше отнето от училището и ученето за тестове след това. Но все пак, аз съм упорита и не се предавам трудно, затова се постарах все да намеря някой свободен час, че да почета.
И ето какво прочетох:

1. Новолуние - книга втора от Здрач.

Всички знаем книгите за Здрач и колко известни станаха за кратко време. И на мен ми стана доста интересно кое толкова възхвалява тези книги и, като всеки читател, трябваше сама да се уверя дали книгите са добри. И така, през септември започнах серията и останах много доволна от първата част, дотолкова, че да продължа серията.
И гордо заявявам, че втората книга ми хареса дори още повече! Личи си, че Мейър се е постарала да не разочарова феновете си и определено съм й благодарна за това. Просто ако започнете серията искам да знаете, че втората книга е по-добра от първата, а не както обикновено става при серийните книги – втората просто да седи за бройка. (в блога си имам ревюта за такива серии – като „Петата Вълна” е една от тях)

2. Затъмнение – книга трета от Здрач.

Но, за нещастие, не мога да кажа, че се наслаждавах и на следващата част от серията.
"Затъмнение" просто не ме запали достатъчно. Дори точно обратното. Не знам защо, но тази книга има аурата на нещо излишно от серията и може би с времето ще мисля по-друг начин за тази книга, но засега е това - просто третата част от Здрач не е на място. В ревюто си в своя блог съм описала всичко много по-подробно, за да не ви отегчавам тук и ако ви е интересно защо не харесах книгата можете да се отбиете и там.

3. Плаването на разсъмване.

Това е третата книга от серията "Хрониките на Нарния". Както знаете, предишния месец обещах, че няма да оставя започнатото и ще се придържам към тези две серии (Нарния и Здрач). Лично аз съм много голяма фенка на "Лъвът, Вещицата и дрешникът" (филмът), затова реших да прочета най-накрая и книгите. Вече стигнах до третата част, която едвам не ме просълзи заради това, че вече няма да виждам най-любимата си героиня от серията - Луси Певънзи. Просто се радвам, че отмених четвъртата част от Здрач, та да се разнообразя с "Плаването на Разсъмване". Просто това е една невероятна поредица, която горещо ви препоръчвам! Дори е популярна за този есенен сезон.

4. Гордост и предразсъдъци.

Истината е, че чета тази книга вече три години. Да, правило сте прочели - точно три... години.
Купих си я, когато бях в осми клас, защото тогава си търсих някоя книга на английски, за да се упражнявам. И най-невнимателно грабнах първата с привлекателна картинка. И то се оказа, че съм взела английска класика от 19-ти век, която е написана на почти неразбираем викториански английски (или поне на много високо академично ниво). Накрая стана така, че като нищо не разбирах, се отказах и я оставих на рафта недочетена. Но вече, след толкова много време, реших да се стегна и най-накрая да я прочета, защото мразя да оставям нещата недовършени.
Но понеже я започнах едвам тази седмица и както споменах, тя е написана по-различно от останалите английски книги - четенето не е бързо, ми остават около още сто страници да я довърша. Затова ревюто ще бъде пуснато към края на първата седмица от ноември, за което се извинявам. Но е достатъчно да знаете, че засега много ми харесва и всъщност не знам какво съм чела в осми клас. Честно казано съжалявам, че не съм я започнала по-рано!

Е, това беше от мен за октомври и сега дойде моментът за предполагаемите четива за ноември.

През следващия месец смятам да продължа Здрач, въпреки че третата книга леко ме обезсърчи. Но някак ще се стегна и ще я започна, пък да се надяваме, че ще се окаже най-хубавата от серията.

А сега, понеже си нямам никаква представа какво ще чета след като завърша "Зазоряване", ми се иска да ми препоръчате някоя типично есенна книга. Коя е вашата любима книга за есента?

Много ще се радвам, ако се видим пак следващия месец на същото място!
А дотогава... Коя е книгата, която сте прочели през септември, и ви е станала новата любимка?

Published by

Казвам се Йоана Борисова и съм създателката на книжния блог The Book Pub. Създадох блога в началото на 2017-та година и от тогава не спирам да пиша за любимите си книги. Много се надявам да са ви интересни статиите ми, a ревютата да ви помагат в избора на следващата книга!

Вашият коментар