Какво да прочетеш през октомври?

Привет!
Не мога да повярвам, че мина толкова бързо цял един месец, откакто се срещнахме за първи път в този блог! Както сигурно се досещате, това отново ще бъде статия с книжния ми отчет, но този път за месец септември, и впечатленията ми от прочетените книги. Този месец имаше по-силна първа половина поради факта, че тогава нямаше училище. Обаче след като училището започна, не успях да изгубя форма (за щастие) и прочетох задоволително количество книжки. Повечето от тях са с по над 350 страници и аз съм горда от себе си, че ги прочетох за толкова кратко време. Ето с какво се занимавах докато чаках училищния автобус този месец:

1. Лъвът, вещицата и дрешникът.

Първа книга от серията за "Нарния". След като миналия месец прочетох предисторията на серията, този вече се залових с първата книга. Много съм доволна от нея и се радвам, че не отложих прочита й за по-късно. Общо взето книгата много прилича на екранизацията и в ревюто си казах нещо относно нея, за което всеки книжен червей ще ме сметне за луда. (но все още държа на изказването си)

2. Принц Каспиан

И това е втората книга от "Нарния". Просто след прочита на първата не можах да се стърпя и трябваше да прочета следващата. Разбира се, няма как да не харесам книга от серията, но тя си имаше специални за нея си недостатъци, но те изобщо не са важни.

3. Бай Ганьо

Това беше последното произведение за училище, което планирах за лятото си, и успях да прочета. Тук ще цитирам моята учителка по литература когато ни казваше защо трябва да прочетем тези произведения (т.е. от летния списък с книги) - "това са произведения, които всеки българин трябва да прочете. Може да нямаме Шекспир, но това си е единственото, което имаме. Независимо дали ни харесва, няма друг роман преди Под Игото и знаете защо. Просто така се е завъртяла историята ни и ние трябва да си я познаваме".
Съжалявам, че не съм написала ревю за тази творба, но ще ви дам линк към статията ми относно мнението ми за книгите за лятно четене.

4. Всичко, всичко.

Книгата изобщо не е лоша, но за мен беше написана прекалено повърхностно. Определено имах нужда от много повече подробности и детайли по отношение на чувства и като цяло доста неща, не само чувствата между героите. За мен това е една недовършена книга, която е малко прехвалена. Броят звезди, с които оцених книгата, се надявах да бъде по-голям и оставях големи надежди върху края, но отново се разочаровах, защото се оказа, че дори самият край не е довършен.

5. Без милост.

Това е една книга от типа, който ме кара да си мисля, че месецът е бил задоволителен. Според мен книгата, която си заслужава всяка отделена минута. Лично аз, след като я прочетох се почувствах някак странно, защото дълго време бях под нейно влияние и ми беше нужно известно време, за да подредя мислите си и да сътворя ревюто си. Не ме разбирайте погрешно, не съм фенка на еротичните романи, но тази прави изключение, защото мистерията и сюжетът надхвърлят еротиката. Хареса ми!

6. Здрач.

Да, да, знам какво ще ме попитате. Как така не съм я чела? Ами и аз не знам, но най-накрая успях да се добера до прословутия "Здрач". И честно казано съм много доволна. Пределно ясно ми е какво е мнението за вампирските романи напоследък, но за мен това е книгата, поради която настана търсенето относно този жанр. Ако не беше тя, хората не биха били толкова заинтересувани от книгите с вампири, затова аз си смятам, че "Здрач" е добра книга, която ще се помни дълго. Не е кратка - близо 500 страници е, но главите са кратки, което ми помогна да я прочета за четири-пет дни.

В момента чета "Новолуние" и съм с особено добри отзиви за тази книга. Така че, очаквайте ревю в началото на следващия месец.

Още един месец е приключен! Вече съм прочела голяма част от годишното си предизвикателство от 50 книги (остават ми 11) и вече си мисля, че е трябвало да си избера по-голямо число. За съжаление, този месец не успях да завърша серията за "Нарния" както си мислех, че ще сторя в началото на месеца, но ще се опитам да компенсирам през идния. А като стана въпрос за идния месец, заглавията който съм си предначертала, не са особено много.

Ще се опитам да се придържам към серията за "Нарния", както вече казах, но и към "Здрач", просто защото не искам да се отклонявам от нещо, което съм започнала. Но както винаги при мен не се знае накъде ще ме отвее вятърът и ще видим с какво ще се появя в следващия си пост тук в края на октомври.

Много ще се радвам, ако се видим пак следващия месец на същото място!
А дотогава... Коя е книгата, която сте прочели през септември, и ви е станала новата любимка?

Published by

Казвам се Йоана Борисова и съм създателката на книжния блог The Book Pub. Създадох блога в началото на 2017-та година и от тогава не спирам да пиша за любимите си книги. Много се надявам да са ви интересни статиите ми, a ревютата да ви помагат в избора на следващата книга!

Вашият коментар