Какво да прочетеш през септември?

Привет!
Голямо удоволствие е за мен, че ще се срещаме вече и тук, благодарение на прекрасната Йоана Вълчева! Днес статията ще бъде на тема - "Книжен отчет за Август и TBR Септември". (TBR- to be read - да прочета)

Август беше от книжните месеци, когато си доволен от прочетените книги, така че с гордост провъзгласявам изминалия месец за продуктивен! През първата му половина не бях особено активна заради Lord of Shadows (или както е на български - Повелител на Сенките) от Касандра Клеър, поради факта, че е 699 страници в английски формат. Обаче след това се стегнах и прочетох още няколко книги, като успях да намеря време и за малко училищна литература.
И така, ето какво прочетох през август:

1. Повелител на сенките - Касандра Клеър

Книгата е част от поредица на име - "Тъмни съзаклятия" и е фентъзи. Прочетох книгата, както вече споменах, в първата част на месеца и ревюто ми се забави, защото ми се искаше да сравня българското издание с английското, така че ако ви интересува дали е добър превода и прочие, можете да видите в ревюто ми. Дадох на книгата 4.5 звезди.

2. Хубави неща - Даниел Стийл

Обожавам Даниел Стийл! Ако не чета фентъзи или YA книги, то това е първата авторка, на която ще се спра. Е, заедно със Стивън Кинг, но това е, защото те са майсторите в жанра си и знам, че няма да съжалявам, ако чета техни творби. Книгата ми хареса, но като чели края развали историята. Липсваше ми нещо съвсем мъничко, че да дам пълен брой звезди на "Хубави неща", но определено не беше загуба на време.

3. Мечо Пух - Алън А. Милн

Работата с тази книга стана така, че когато си подреждах един шкаф, я намерих там. И така, трябваше да я прочета, защото "Мечо Пух" беше любимата ми книга около първи клас и не помня защо ми е била любима. (странно, а? Да не помниш защо една книга ти е била любима...)
Започнах я още през юли, но поради причини споменати по-горе, я завърших през август. Не смятам, че за нея е нужно да се пише ревю, защото почти няма човек, който да не знае за Пух и Кристофър Робин. Просто ще ви спомена, че се забавлявах с книгата през горещите следобеди.

4. Племенникът на Магьосника

Това е седма книга от "Хрониките на Нарния". Прочетох я преди всички останали, защото тя е нещо като предистория за всички книги от поредицата, а и при българските издания са подредени точно по този начин (първо е седмата книга, а после първата). За нея също написах едно ревю, макар и кратичко. Ако желаете да разберете за историята преди Нарния, можете да прочетете тази книга.

5. Може ли да се срещнем отново? от Алисън Морган

Книгата излезе съвсем наскоро и ми се стори много интересна. Не сбърках и направо се влюбих в книгата, а затова благодаря на издателство Ибис и за предоставената възможност! Дадох й 5 звезди в ревюто си.

6. Училищна литература

През юли прочетох Под Игото и така ми останаха по-кратките творби от списъка. Този месец прочетох "Чичовци", също от Иван Вазов и започнах с Елин Пелин и творбите "Гераците" и "Земя". От всичките, изброени досега, най-малко ми харесаха "Чичовци", а най-много Елин Пелиновите творби.

Това бяха прочетените книги от мен, а сега ще ви споделя с какво ще се захващам през септември: След като започнах серията за Нарния, няма как да не я довърша. Обаче съвместно с нея в първата половина на септември, ще трябва да си довърша списъка за училище. За тези неща съм сигурна, че ще ги прочета, защото вече съм ги започнала. Иначе имам наум "Всичко, всичко" и няколко препрочита (ако стигна до тях). Радвам се, че отделихте време на първата ми статия в този блог и се надявам пак да се срещнем. Обещавам, че скоро пак ще публикувам пост тук, но засега ще го пазя като изненада. Ами вие? Кое е най-доброто заглавие, което прочетохте през изминалия месец?

Published by

Казвам се Йоана Борисова и съм създателката на книжния блог The Book Pub. Създадох блога в началото на 2017-та година и от тогава не спирам да пиша за любимите си книги. Много се надявам да са ви интересни статиите ми, a ревютата да ви помагат в избора на следващата книга!

Вашият коментар