Какво да прочетеш през декември?

декември

Хей, хей!
Вече е зима, но това не ни пречи да четем, нали? Независимо от снежните виелици навън се срещаме и през декември. Не знам за вас, но аз вече съм в празнично настроение и вече нямам търпение за елхи, мандаринки и „Сам вкъщи”. И за подаръци, разбира се. Но нека оставим това настрана засега и да ви споделя с какво се занимавах през изминалия месец.
През ноември прочетох общо четири книги, за което съм доволна като се има предвид колко натоварено ми беше в училище и курсовете. Предлагам направо да преминаваме към най-важното…

Ето и заглавията:

1. Зазоряване.

Това е четвъртата книга от серията „Здрач”. Не знам как най-добре да ви изразя чувствата си към тази книга и ми беше много трудно да напиша ревюто и да подредя мислите си, защото книгата беше... просто невероятна. Както споменавам в ревюто си, Стефани Мейър просто се е променила коренно в начина си на писане в тази последна част от серията. За мен това е една доблестно завършена поредица!

2. Любов под прикритие.

Това е първата книга, която чета от Джули Джеймс. И всъщност съм доволна. Като цяло книгата е типична романтика, но за да се отличи, авторката е прибавила и малко екшън от средите на ФБР, което е голям плюс. (поне за мен, защото ми харесва да има и поне малко адреналин в историите.)
Освен това, искрено признавам таланта й да борави с читателските чувства толкова умело, че да ти се завие свят. Просто напрежението между героите е толкова силно, че книгата вибрира!

3. P.S. Все още те обичам.

Продължението на "До всички момчета, които съм обичала" от Джени Хан, ми хареса толкова, колкото и първата книга. Според мен, ако сте харесали първата част, то ще харесате и продължението без съмнение. Това е типично тийнейджърска книга, лека и приятна, но и с нужната доза напрежение. Всъщност, бих я препоръчала не само на тийн аудиторията, а на всеки.

4. Сребърният стол (четвърта книга от Хрониките на Нарния)

Завърших серията за Здрач, както си бях наумила, но Нарния все още я дочитам. Единственото, което забелязах бе, че дори и най-много да съдържат 170 страници, тези книжчици ги чета много бавно и мудно. Без първата част обаче, защото на нея единствено мога да й се възхищавам, защото наистина е магична.
А и след като любимата ми героиня Люси вече не присъства в историята, нещата просто не ме привличат така силно. Затова смятам да дам малко почивка на тази поредица засега, пък ще видим дали ще я продължавам по-нататък. Ето защо е много важно авторът да изгради героите си добре!

А в момента се захванах с „Домът на мис Перигрин за чудати деца”, защото от толкова много време ми се искаше да я започна, а все оставаше назад. Просто си казах, че няма какво още да я бавя. И прогнозите за декември отново не са ясни, както е нормално при мен, но си пожелаваме само добри и запомнящи се дълго книги.

И това бяха книгите, които ми правиха компания този месец. Отново, аз съм доволна от резултата и да ви се похваля - остават ми още пет книги до изпълняването на предизвикателството ми за тази година от 50 книги. (знам, че е малко вероятно да прочета 5 книги този месец, но ще се стегна. Надявам се.) Това е първата година, в която си поставям предизвикателство, но много ми се иска да го изпълня.

Интересно ми е дали вие имате такова предизвикателство, и ако да, то докъде сте?

До нови срещи от мен!

Published by

Казвам се Йоана Борисова и съм създателката на книжния блог The Book Pub. Създадох блога в началото на 2017-та година и от тогава не спирам да пиша за любимите си книги. Много се надявам да са ви интересни статиите ми, a ревютата да ви помагат в избора на следващата книга!

Вашият коментар