Какво да прочетеш през февруари?

Здравейте, читатели!
С вас от дълго време не сме се виждали, затова сега ще ви честитя новата година. Пожелавам ви здраве, щастие, любов и късмет!
Днес съм при вас с най-първия си книжен отчет за 2018-та година и съм много развълнувана! Мога да кажа, че януари беше от месеците, в които количеството книги е средно. Нито твърде много, нито твърде малко. Но като цяло съм доволна, защото книгите не бяха от най-кратките. Най-дългата беше малко над 500 страници, а най-кратката някъде 370.

Предлагам направо да ви покажа какво прочетох този месец:

1. Град от кости – Касандра Клеър

Това е първата книга от серията „Реликвите на смъртните”, която обожавам. Също така, това е и първият ми препрочит. Да, чета книгата за втори път и дори някои да смятат препрочитането като загуба на време, защото „защо да си губиш времето да четеш една книга отново, когато можеш да прочетеш някоя, която никога не си чел?”. Но мога само да кажа, че изобщо не е загуба на време, ако това е любимата ти книга. Забелязах толкова много детайли, които първия път съм била пропуснала. А и независимо, че вече знаех какво ще се случи, това не ми попречи да изживея отново цялата история. Така че я препоръчвам не само за първо четене, но и за препрочит.

2. Град от Пепел - Касандра Клеър

Също така, успях да се справя и с втората книга от серията. (За жалост с третата малко закъснявам, но това се дължи на училището, така че не ме винете. Ревюто на третата книга можете да очаквате в началото на другия месец.)
Та, относно „Град от пепел”… тя бе невероятна! Просто не очаквах да ми хареса толкова и независимо, че знаех какво ще се случи, отново имаше моменти, в които зяпах страниците с отворена уста. И това само потвърждава теорията ми, че с всяка следваща книга Касандра става все по добра.

3. Разплата – Лекси Блейк

Това е втората книга от серията „Беззаконие” на Лекси. С първата част - „Без милост” – се запознах още през късното лято миналата година и се влюбих в авторката, историята и изобщо във всичко останало. И от тогава нямах търпение да се докосна и до втората книга, която излезе преди около месец. Тук мога само да кажа, че книгата ще ви накара да не я оставяте затворена и работата е също както при Касандра – всяка следваща става все по-добра. Най-силната черта на тази книга са обратите, но няма да говоря повече, за да не ви разваля удоволствието.

4. Краят на дните - Сюзан Ий

Това отново е част от серия, наречена „Пенрин и краят на дните”. Книгата я прочетох един ден преди новата година, но понеже ревюто го публикувах този месец, я включвам тук. Относно серията мога да кажа само, че си заслужава единствено заради третата част. Първите две не ми харесаха особено и бяха прекалено… тийнейджърски и предсказуеми. Но пък като ги бях започнала, трябваше да ги завърша. И добре, че го направих, защото третата книга се оказа скрит диамант. Тя се реваншира за всичко, което липсваше в предишните две, а то не бе малко. Най-отличаващото беше действието и живия сюжет, които ми помогнаха да прочета книгата доста бързо (може би около два дни и половина).

Това бяха книгите, които прочетох този месец. Засега е сигурно, че ще продължа с препрочитането на „Реликвите на смъртните”, но не сигурно дали няма да си харесам и нещо друго. Може да пробвам отново с Даниел Стийл, защото с нея не сме се срещали от доста време.

Пожелавам ви много щастливи часове, прекарани с книгите и до скоро!

Published by

Казвам се Йоана Борисова и съм създателката на книжния блог The Book Pub. Създадох блога в началото на 2017-та година и от тогава не спирам да пиша за любимите си книги. Много се надявам да са ви интересни статиите ми, a ревютата да ви помагат в избора на следващата книга!

Вашият коментар