Какво да прочетеш през март?

Здравейте, четящи!
Отново съм при вас с месечния си книжен отчет и нямам търпение да ви покажа какво прочетох този месец. Отново, той се оказа от месеците, в които прочиташ точно това, което си очаквал. Нито повече, нито по-малко. Въпреки че за сметка на това, книгите бяха доста разнообразни. Една фентъзи книга, една от жанра трилър, един роман и накрая хорър. Досега не съм прескачала така измежду жанровете, но се оказа, че е освежително, както и разнообразяващо.

Ето какво прочетох:

1. Град от Стъкло - Касандра Клеър

Това е третата книга от серията “Реликвите на Смъртните”. И смятам да оставя тази серия засега и може би след месец/два ще се върна към нея. За книгата мога да кажа само, че си личи, че е била планирана за финал на серията. Завършва си съвсем като край на трилогия, всичко е щастливо и си идва на мястото. Но понеже това ми беше препрочит и си припомних доста неща, забелязах и, че Касандра е направила прехода от трилогия към поредица от шест книги, наистина плавно.

2. Брилянтните - Маркъс Сейки

Да ви се похваля - това е първият трилър, който чета, и останах наистина доволна. Книгата излезе съвсем наскоро и успях да се докосна до нея дори преди датата на публикуване, за което съм много радостна. Книгата е едно умело преплитане на проблеми в един свят с надарени хора, който свят доста прилича на нашия. Но в същото време действието върви уверено напред, без да се препъва, и плавно ни докарва до грандиозния финал, който всеки очаква. Хареса ми и не смятам да се откъсвам от трилърите занапред.

3. Чарлс Стрийт 44 - Даниел Стийл

Отново се докоснах до майсторството на Стийл. Накратко за книгата мога да споделя, че е типично в неин стил. Героите са реални и лесно се сближих с тях, а събитията са напълно достоверни и на място. Дори обичайното повтаряне на Стийл е намалено до минимум и действието върви без препъвки. Отново, още една книга, от която останах доволна!

Тези книги прочетох през февруари. И сега няма да повярвате какво започнах!

4. То - Стивън Кинг.

Харесвам Кинг като автор. Досега съм прочитала една негова книга докрай, а втора съм започвала, но незнайно защо не завърших. Просто нея я четох като “развлечение” от обичайните и си остана на заден план, но определено смятам да я завърша, защото стигнах до най-интересното. Книгата е “Мъртва зона”, ако се чудите.
Та, за “То”.
Започнах да го чета преди седмица и мога да кажа, че първите 200 страници не са кой знае какво и не очаквах да е написано по този начин като цяло. Честно казано, не съм гледала филма, а и нямам такова намерение, и не мога да сравня книгата с филма. Но книгата е доста… различна. Все още не знам дали в добрия, или в лошия смисъл. Може би се дължи на това, че я чета в оригинал, а Стивън Кинг има доста своенравен стил на писане. Но имам още 1000 страници за четене, така че няма да говоря все още за книгата като цяло. Ще изчакам преди да казвам каквото и да било, но засега знам, че има настина много герои за запомняне.
Ще видим как ще се развият нещата с първия хорър, който чета.

Това бяха моите книжни приключения през февруари. Ще се видим пак след месец!

Published by

Казвам се Йоана Борисова и съм създателката на книжния блог The Book Pub. Създадох блога в началото на 2017-та година и от тогава не спирам да пиша за любимите си книги. Много се надявам да са ви интересни статиите ми, a ревютата да ви помагат в избора на следващата книга!

Вашият коментар