Препоръчани книги за април

Привет!

Вече времето навън е страхотно и това може само да ни носи усмивки. Отново съм при вас заедно със своя месечен отчет. И предлагам направо да започваме! Този месец прочетох три книги, от които знаете вече за една, защото я бях започнала още през последната седмица на февруари. Доволна съм от прочетеното количество... всъщност ще бъде по-правилно да се изразя, че съм доволна от прочетения обем, защото този месец бия по брой страници който и да е друг отчет досега. Дори се изненадах, че прочетох толкова много страници само за месец! Но да не ви бавя…

Ето какво прочетох:

1. То - Стивън Кинг

Тази книга е 1372 страници в оригинал и именно заради нея съм толкова доволна от този месец. Често казано, това е третата книга на Стивън Кинг, която чета, но вече съм напълно влюбена в стила и историите му. "То" наистина ми влезе под кожата и дори гледах филма два пъти само и само, за да забележа още повече детайли от книгата в него. Просто невероятна книга, която ще помня дълго! В ревюто си съм посочила само един недъг на книгата, но пък като историята и героите са на ниво, то това компенсира за всичко останало. Препоръчвам ви я с две ръце, защото изобщо не е книга за изпускане! И не, не е толкова страшна, колкото говорят. Така че спокойно. 😉

2. Аристотел и Данте откриват тайните на вселената - Бенджамин Алире Саенц

Тази книга я започнах напълно неподготвена. Просто си я имах на електронния четец и реших да я започна, без изобщо да я проуча. Честно, не знаех дори за какво се разказва в нея. Обаче останах с много раздвоено мнение за нея. Ту ми харесва, ту не. Зависи от това от коя гледна точка я гледам. Но накратко - това е прекалено предвидима тийн история, в която обаче има много истини за живота. Стилът на писане е много лек и приятен, което ми помогна да я прочета за кратко време.

3. Тъмна дарба - Александра Бракен

Тази книга я завърших точно две минути преди да започна да пиша този отчет. Така че очаквайте ревюто съвсем скоро, но пък това не пречи да ви разкажа дали ми хареса книгата. Нея реших, че искам да я прочета, защото през август ще излезе екранизацията й. А аз си имам правило винаги да чета първо книгата преди да гледам филма. Като цяло книгата е доста зарибяваща и действието никога не се задържа на едно място. Винаги героите вървят на някъде и отиват от улика на улика. Препоръчвам ви я, ако сте фенове на по сериозни тийн романчета. Тоест - не лигави. А и ще се чувствате по-добре когато отидете да гледате филма, защото вече само от трейлъра забелязах огромни разлики. Така че побързайте!

С тези книги си правихме компания през март. Доволна съм наистина.

Списъкът ми за четене занапред никога не е сигурен, но най-вероятно ще дочета серията на "Тъмна дарба", въпреки, че сега имам друго четиво в скута си. Това е "Девети ноември" на Колийн Хувър, която можете да очаквате скоро и на пазара. Затова предстои ревю и за нея съвсем скоро. Също така, от силната „доза” от дебели книги, която получих от „ТО”, сега съм се решила, че няма да чета книга по-обемна от 500 страници поне за месец.

А коя е книгата, която най-много харесахте от прочетените от вас този месец?

Published by

Казвам се Йоана Борисова и съм създателката на книжния блог The Book Pub. Създадох блога в началото на 2017-та година и от тогава не спирам да пиша за любимите си книги. Много се надявам да са ви интересни статиите ми, a ревютата да ви помагат в избора на следващата книга!

Вашият коментар