Препоръчани книги за май

Вече е пролет и книжните ми постижения разцъфват заедно с черешовите дръвчета. Предлагам направо да започна с това, че през изминалия месец се справих доста добре с количеството, разбира се и качеството, прочетени книги. От страна на жанрове се придържах главно към фентъзито, но имам и един изключително добър любовен роман в списъка си. Няма какво повече да бавя, ето с кои книги си правих компания през горещите пролетни дни (звучи странно... "горещи пролетни дни"):

1. Тъмна дарба - Александра Бракен

Тази книга, ако си спомняте, я бях започнала още в края на март. За нея мога да кажа, че е едно добро фентъзи и главно тийн четиво. В нея героите са винаги в движение и няма нищо, което да забавя или да спъва сюжета. Просто читателя сяда да чете и не изпитва желание да оставя книгата. Тук единственото, което не ми хареса бе прекалено неподходящия финал. Няма да издавам спойлери, но едва ли не книгата е била напразно. Все едно Руби (главната героиня) изтрива всичко, което е изградила допреди това. Но като изключим това, книгата ми хареса.

2. Неизчезваща - Александра Бракен

Разбира се, не се стърпях и прочетох продължението. Това е продължението на "Тъмна дарба". Но за жалост, единствено корицата е по-добра. Всичко останало в нея изобщо не ми хареса, но се насилих да дочета докрай книгата, за да видя дали нещата ще се оправят. Просто толкова исках тази книга да ми хареса, че не ми даде сърце да я оставя. Дадох й шанс да стане по-добра, но уви... нищо не стана. В ревюто си съм описала всичко подробно и ще видите как изказът ми е малко по-критичен, отколкото трябва. Ала толкова бях ядосана, че Бракен е провалила толкова добра история, че не се стърпях. В тази книга единственото, което си заслужи отделеното време и нерви, бяха последните 20 страници.

3. Девети ноември - Колийн Хувър

За щастие, тук се появи Колийн Хувър да ми оправи настроението. И не само да го оправи, ами да го вдигне до небесата. По принцип харесвах тази авторка, но след този роман.... просто се влюбих до уши в нея! "Девети ноември" определено вече е една от най-любимите ми книги и сега, когато се е минал почти месец след като я прочетох, все още тръпна от мисълта за нея. Препоръчах я на всичките си приятелки и явно съм била толкова въодушевена от нея, че те веднага си я взеха и я прочетоха. И познайте? На тях също им хареса много! Просто невероятен и оригинален любовен роман.

4. Град на паднали ангели - Касандра Клеър

Аз продължавам с препрочита си на "Реликвите на смъртните". Това е четвъртата книга от поредицата и ми остават още две. Изглежда, че не мога да живея без нещо написано от Касандра. И понеже това ми беше препрочит, успях да се насладя на книгата още повече дори и от първия път, когато я четох. Ако не сте пробвали да препрочетете любима книга досега, го направете!

5 Сянка и кост - Лий Бардуго

Тази книга ми бе препоръчана от колега блогър. Светът и начинът на писане се оказаха съвсем нови за мен и ми беше доста интересно да се потопя в новия свят. Героите са цялостни и добре представени, сюжетът е без дупки и всичко върви без излишни забавяния. Точно както обичам, затова книгата нямаше друг избор, освен да отиде при списъкът ми с наистина добри книги.

И това, което чета в момента: Илумине - Ейми Кауфман и Джей Кристоф.

Илумине искам да прочета още откакто излезе на пазара. Което е доста отдавна, но пък хубавите неща отнемат време. Сдобих се с книгата от намаленията за денят на книгата и когато я получих, веднага започнах да я чета. Тя е изключително интересно направена. Ако някъде имате възможност да я разгърнете, ще забележите многото илюстрации и интересният дизайн в нея. А диалозите между героите в нея са нещото, което най-много ми харесва засега!

Сега се готвя да превзема следващия месец с ново количество книги. Имам да чета "Училището за добро и зло", както и "Отвъд земя". А и толкова много книги ще излизат на пазара и не знам как ще изтърпя тези няколко дни докато ги хвана в ръцете си. А кои бяха книгите, които вие прочетохте този месец?

Published by

Казвам се Йоана Борисова и съм създателката на книжния блог The Book Pub. Създадох блога в началото на 2017-та година и от тогава не спирам да пиша за любимите си книги. Много се надявам да са ви интересни статиите ми, a ревютата да ви помагат в избора на следващата книга!

Вашият коментар