Какво да прочетеш през лятото?

Привет, читатели!
Усещате ли вече напора на лятото, защото аз да! Около това време на годината вече ми се прищява да усещам мириса на сутрешния изгрев и да чувам далечния плисък на вълните. Факт е, че лятото идва, а хората имат нужда от почивка. И затова днес съм ви подготвила една по-различна статия вместо месечен отчет. Днес ще ви препоръчам няколко страхотни книжки за плажа, които са изпитани от мен самата, а ако желаете да разберете повече за тях, съм сложила и линкове към ревютата им в моя блог.

Тези книги не стават само за плажа, да бъда честна. Заглавията, които ще прочетете, са в този списък, защото са леки и приятни четива за релаксиращата ви душа. Стилът на писане и самата история няма да ви натоварят, а зарибяващият им сюжет ще ви накара да се излежавате зачетени с часове. Предлагам да не се бавим повече и да започваме!

Ето кои книги задължително трябва да прочетете това лято:

1. Софийски магьосници - Мартин Колев

Започвам списъка си с нещо българско. Магьосническата поредица на Колев е нещо, което всеки български читател трябва да прочете. Цялата работа се върти около скритото общество от магьосници, живеещо в самата столица! Ще видите, че всъщност не познавате София толкова добре, колкото си мислите, но пък магьосник или не - българинът си е българин. А сега, като има вече и втора част от поредицата, трябва да наваксате, ако не сте чели първата книга. Избрах "Софийски магьосници", защото сюжетът не натоварва и диалозите в книгата са толкова българско-реални, че интересът ти да четеш още и още расте с всяка страница. Но стига съм се превъзнасяла по поредицата, че все едно написах цяло ревю.

А какво е лято без романтика? Следващата книга съм подбрала именно заради това, че е перфектната неангажираща любовна история, която да разтопи сърцето ви.

2. Гласът на любовта - Мия Шеридан

Наскоро се сдобих с тази книга иии... когато започнах да чета, не я оставих докато не прочетох поне половината, защото историята макар и да не изглежда толкова увлекателна отначало, след петдесет страници вече се усещаш, че си паднал в капана. А стилът на писане е като вятър, не го усещаш, защото просто се носи като семенце от глухарче, което се посява върху сърцето ти. Много ми хареса тази история, особено реалистичният начин, по който са представени повечето случки.

За тези, които желаят нещо "по-силно", мога да предложа и едно сай-фай, което ще разбие представите ви за книгите като цяло. Може би сай-файто ще ви се стори малко тийн работа, но самото представяне на историята е доста креативно.

3. Илумине - Ейми Кауфман и Джей Кристоф

В предишния си отчет споменах, че чета тази книга, а сега съвсем спокойно мога да я обсъждам надълго и нашироко. Книгата е тук, защото е динамична и на по-младата част от читателите ще им хареса. Но пък защо само на по-младата? С две думи бих я описала така: тази книга е представена като филм. Всичко в нея се предава на читателя през погледа на камерите за сигурност в един космически кораб. И ще се изненадате колко реалистично всъщност се предават случките само чрез реплики. А и се чете много лесно и... забавно.

И понеже се сещам за още десетина перфектни за лятото книги, а не ми се иска да ги въртя в статиите си постоянно (включвала съм ги вече), просто ще ви изброя няколко страхотни автора, от които да си изберете. А на която и тяхна книга да се спрете, няма да сгрешите!

Препоръчам: Стивън Кинг (за любителите на добри трилъро-ужаси), Даниел Стийл (за любителите на сладко-тъжни истории с щастлив край), Колийн Хувър (за прекрасни любовни истории с приятен стил на писане), Джени Хан (за влюбените тийнейджъри) и Рик Риърдън (за да се потопите в магичния свят на боговете на Олимп!)

Надявам се, че ще ме посещавате от време на време и в блога ми, а също и, че няма да спрете да четете, защото това е едно от многото хубави неща в живота. В края на лятото ще се завърна с цял списък с прочетени книги и нови препоръки.
Искрено ви благодаря, че бяхте с мен и четяхте статиите ми!

Published by

Казвам се Йоана Борисова и съм създателката на книжния блог The Book Pub. Създадох блога в началото на 2017-та година и от тогава не спирам да пиша за любимите си книги. Много се надявам да са ви интересни статиите ми, a ревютата да ви помагат в избора на следващата книга!