Романът „Пратеник на полумесеца“ на Лондонския панаир на книгата

За първи път България участва на Лондонския панаир на книгата и сред заглавията, които ще представи на своя щанд, е романът на Йоана Вълчева „Пратеник на полумесеца“.

Преди броени часове врати отвори едно от най-големите книжни изложения в света – Лондонският панаир на книгата (The London Book Fair). Всяка година то събира под един покрив хиляди заглавия от цял свят, както и издатели, автори, агенти и други представители на литературния бранш. За 2023 събитието е имало над 30 хиляди посетители, като тази година страната ни ще се включи в него за първи път.

Българският щанд е с номер 2C20 и се намира на втория етаж в емблематичната зала „Олимпия“, точно между English PEN и Literary Translation Centre. Там представителите на българската литература ще могат да организират своите бизнес срещи и да създават контакти, а на рафтовете около щанда ще бъдат изложени книги на съвременни български писатели.

Сред тях е и романът на Йоана Вълчева „Пратеник на полумесеца“, който наскоро бе преведен на английски език от Мая Стоилова. Макар на щанда да е изложено българското издание на книгата, посетителите ще могат да се запознаят с анотацията и първите няколко глави от предстоящото издание на английски език, както и да прочетат повече информация за авторката.

Ето какво казва Йоана Вълчева по повод участието на романа ѝ в Лондонския панаир на книгата:

„Не мога да опиша каква чест е за мен да представям българската литература на изложение от такова равнище. Вярвам, че това е огромна възможност за страната ни и за родното творчество да излезе на световната сцена.

Разбира се, вълнувам се изключително много за всичко, което предстои за романа ми „Пратеник на полумесеца“. Преводът вече е в заключителен етап на редакция, след което ще можем да преминем към издаването. Лондонският панаир на книгата е една възможност да запозная чуждестранната англоезична аудитория с романа още преди публикуването му. Надявам се тук той да намери своите бъдещи читатели.“

Лондонският панаир на книгата ще се проведе в дните от 12-ти до 14-ти март.

Пратеник на полумесеца - български роман
Пратеник на Полумесеца – Йоана Вълчева

Пратеник на Полумесеца

18.00лв.

Американската журналистка Леонора Андерсън се качва, заедно с петгодишния си син, във влака за Болоня, без да подозира, че животът им ще се промени безвъзвратно. Завинаги. Адът над главите им отприщва един човек – страховитият Асад ал Сахра, най-ценното оръжие на иракска терористична организация. Черпейки сили от гнева и омразата, той посвещава живота си на отмъщението.

В безмилостна надпревара с времето инспектор от италианската полиция, профайлър с български произход и капитан от НАТО обединяват усилия, за да разкрият извършителите на серия смъртоносни атентати. Но понякога, за да разберем настоящето, трябва да се потопим в миналото.

Мека корица | 396 стр.

🚛 Бърза доставка за 1-2 работни дни.

Категория:

Също може да ви хареса…

Published by

Йоана Вълчева е български писател, автор на романтични трилъри. Нейни романи са "Съвест" (2016г.), "Пегол" (2017г.) и "Пратеник на Полумесеца" (2020г.).