Биография

Йоана Вълчева е съвременен български писател, автор на романите "Съвест" (2016), "Пегол" (2017), вдъхновен от реални събития, и „Пратеник на полумесеца“ (2020). Определя жанра, в който твори, като романтичен трилър. Книгите ѝ бързо се превръщат в любими на българските читатели заради интересните и актуални теми, които засягат, динамичното действие и увлекателния стил на писане.

През 2018г. стартира кампанията "България чете" под формата на книжно онлайн предизвикателство. То продължава 5 месеца и в него се включват над 1500 души, десетки съвременни български писатели, публични личности и медии.

Йоана Вълчева - автор
Йоана Вълчева - автор на романтични трилъри

Вероятно се намираш на тази страница, защото с теб си приличаме. Нас двамата ни свързва любовта към книгите. Аз съм писател и моята мисия е да създавам истории. Романите ми са светове, населявани от хора също като теб и мен – те обичат, борят се, мечтаят… понякога страдат, но никога не се предават.

Често са ме питали защо пиша. Това е моят начин да се превъплатя, да създам, да се докосна до божественото. Така давам на света… частица от себе си. Литературата за мен е приключение, бягство, пътешествие, но едновременно е и домашен уют, спокойствие, тишина, приятелство.

Да творя забавление и мечти, и да ги давам на теб, читателю, е най-ценната награда. Ако търсиш интригуващото преплитане на трилър и романтика, ще го откриеш на страниците на книгите ми. Те ще ти предложат най-доброто от развлекателната българска литература.

С обич,
Йоана

Моята мисия

Съвременната българска литература да е все по-развлекателна, модерна и предпочитана от читателите. Българските автори да придобият международна известност и най-накрая да се радваме на световни бестселъри от родни автори.

Моето обещание

Да създавам книги, които:
- са развлекателни и интересни;
- ти носят приключение, бягство и утеха;
- винаги ще те завладяват и изненадват;
- са написани от сърце;