Биография

Йоана Вълчева е съвременен български писател, автор на романите "Съвест" (2016), "Пегол" (2017), вдъхновен от реални събития, и „Пратеник на полумесеца“ (2020). Определя жанра, в който твори, като романтичен трилър.

Книгите ѝ бързо се превръщат в любими на българските читатели заради интересните и актуални теми, които засягат, динамичното действие и увлекателния стил на писане.

През 2018г. стартира кампанията "България чете" под формата на книжно онлайн предизвикателство, в което се включват над 1500 души, десетки съвременни български писатели, публични личности и медии.

Здравей, читателю! Добре дошъл в моя книжен свят!

Често са ме питали защо пиша. Това е моят начин да се превъплътя, да създам, да се докосна до божественото. Така давам на света… частица от себе си. За мен литературата е приключение, бягство, пътешествие, но едновременно е и домашен уют, спокойствие, тишина.

Ако търсиш интригуващото преплитане на трилър и романтика, ще го откриеш между страниците на моите романи.

С обич,
Йоана

За моето творчество

Написах романите си с цялото си сърце и душа. Вложих в тях емоции, въображение и много любов. Постарах се да създам истории, които да са интересни и развлекателни, да завладяват и изненадват. Приканвам те да се отправиш на едно разтърсващо и динамично пътешествие между страниците им!

Интервюта с писателката
Лидер бг Йоана Вълчева
Успелите бг Йоана Вълчева
Евроком Йоана Вълчева
Абонирай се за бюлетин

Вече над 5000 души го направиха!