Спорт и четене – най-добрият начин да започнеш деня си

През последния месец говорих много за това, какви са ползите от четенето, споделях с вас инфографики, които можете да видите тук и чрез които да си припомните.

Имайки предвид, че четенето понижава среса с до 60%, многократно повече от други занимания за разтоварване, представете си колко сила и спокойствие ще ни носят между 5 и 10 минути, които да прекараме с книга, в началото на деня.

Освен това, отчитайки въздействието на четенето върху мозъка, чрез няколко минути всеки ден ще можем да се превърнем в по-продуктивни, креативни и фокусирани личности.

Думите ми дотук, може би не ви учудват, защото многократно съм говорила на темата за четенето и съм споделяла информация с вас, както и собствените ми виждания по въпроса. Самата аз обичам да прекарвам голяма част от времето си с книга в ръка. Спортът обаче никога не е бил част от живота ми. За мен то бе непосилно усилие, което не си заслужава да правиш. И го твърдях, въпреки че бях наясно с ползите от редовното спортуване.

Наскоро обаче промених мнението си. Оказа се, че спортът може да бъде изключително приятно занимание, ако намериш онзи начин, който на теб ти допада. Миналата седмица, по време на почивката ми, всяка сутрин започвах с тренировка и мога да заявя, че през останалата част от деня се чувствах пълна с енергия.

Според проучване физическата активност влияе на здравето ни, подобрявайки имунната ни система, регулирайки телесната маса и повишавайки координацията и издръжливостта. Относно ползите за ума ни, спортът подобрява настроението, намалява депресията и стреса, подобрява функционирането на мозъка и повишава нивото на енергията.

Ако искате да бъдете спокойни, позитивни и уравновесени.

Ако искате да сте по-продуктивни, креативни и фокусирани.

Ако искате да имате повече енергия и неувяхващо здраве.

Започнете деня с четене и спорт!

Published by

Йоана Вълчева е български писател, автор на романтични трилъри. Нейни романи са "Съвест" (2016г.), "Пегол" (2017г.) и "Пратеник на Полумесеца" (2020г.).

Вашият коментар