Писателката Йоана Вълчева на среща със своите читатели в София и Бургас.

След петгодишна пауза писателката Йоана Вълчева ще се срещне отново със своите читатели. За последно Йоана гостува на пловдивската публика през 2017-та година, за да представи романа си „Пегол“, а последният ѝ роман „Пратеник на полумесеца“ не е имал представяне, тъй като излиза през 2020-та година, когато събитията бяха забранени.

Сега Йоана Вълчева ще зарадва своите почитатели със специално литературно събитие „Моят път – стъпки от думи“. То ще се проведе в два града: София и Бургас. В София домакин на събитието е Литературен клуб „Перото“ /НДК/, а датата е 20 ноември /неделя/ от 17:00 ч. В Бургас, по случай официалния празник на града, Йоана гостува на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ на 4 декември /неделя/ от 17:00 ч. И двете срещи се провеждат с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, както и в партньорство с Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ (гр. Бургас).

Какво да очакваме разказва Йоана Вълчева: „На това събитие ще споделя своята история с всички хубави и трудни моменти, които съм преживяла по време на написването и издаването на романите си. Вярвам, че тя ще послужи за вдъхновение не само на читателите ми, но и на други творци, които може би също се лутат и търсят верния път.“

Специално място по време на литературните срещи ще заемат трите романа на писателката, като акцент ще бъде „Пратеник на полумесеца“. Две години след публикуването си, книгата е все по-актуална с темите, които засяга: войната и последствията от нея, борбата между добро и зло във всеки от нас.

Накрая всички присъстващи ще могат да зададат своите въпроси, както и да получат автограф и снимка с Йоана Вълчева.

„Винаги чакам с нетърпение и солидно вълнение срещите си с читатели. Въпреки стреса покрай организацията и притеснението ми преди да изляза на сцената, няма нищо по-удовлетворяващо от това да усетиш обичта на хората. Емоцията след това ме държи дни наред и за мен е като гориво, което ме кара още по-усилено да продължавам напред.“ – споделя Йоана.

Очаквайте Йоана Вълчева в:
СОФИЯ | 20 ноември 2022 /неделя/ 17:00 – 18:30 | Литературен клуб „Перото“ /НДК/
БУРГАС | 4 декември 2022 /неделя/ 17:00 – 18:30 | Регионална библиотека „Пейо Яворов“ /ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 43/

Published by

Йоана Вълчева е български писател, автор на романтични трилъри. Нейни романи са "Съвест" (2016г.), "Пегол" (2017г.) и "Пратеник на Полумесеца" (2020г.).