6 любими книги от Сандра Браун

6 любими книги от Сандра Браун

Когато ме попитат дали обичам да чета любовни романи, отговарям с „да, чета такива, но не са ми много любими, тъй като искам нещо друго да е в основата на сюжета, а любовната история по-скоро да заема второстепенно място.“ И наистина е така – малко ми идва досадно цялата книга да се върти около взаимоотношенията между двама герои и тяхната „разтърсваща и неповторима“ любов, която постоянно среща пречки и изпитания (разбира се, сред любовните романи има и изключения, които не са част от клишето).

Противоречието идва, когато след това кажа, че един от любимите ми автори е Сандра Браун. Тя определено е известна именно като автор на любовни романи и със сигурност не бих оспорила това. Има десетки нейни книги, които са чисто и просто това – любовен роман. Но творчеството ѝ през последните 20 години, заради което се е превърнала в мой любим автор, може да се опише така:

Завладяваща комбинация от брилянтна идея, умело развит сюжет, неочаквани обрати, съспенс и всичко това приятно омекотено с романтична история и няколко горещи сцени.

Ето и моите 6 предложения, с които да ви убедя в това:
1. "Димна завеса"

Тази книга със сигурност се нарежда в топ 6 на любимите ми книги изобщо. В нея главната героиня, известен телевизионен журналист, се събужда гола в леглото на мъртъв мъж без да си спомня как се е озовала там. Сами се досещате кой е първият заподозрян от полицията за убийството. Но как Брит Шели ще докаже, че е невинна?

Много умело изградени герои, а сюжетът се разплита малко по малко. Изникват много въпроси от миналото, на които е дошло време да се намерят отговорите. Един пожар, който преобръща животите на десетки хора и разбива този на главния герой. Но какво се крие зад димната завеса?

Интересен факт е, че докато Сандра Браун пише книгата си, в Чарлстън – града, където тя е избрала да ситуира действието, избухва голям пожар с жертви, от които и пожарникари. Събитието се превръща в трагедия и тя многократно се убеждава да смени мястото в романа. Но така и не намира по-добро, затова решава книгата да бъде в памет на загиналите.

Сандра Браун - Димна завеса
2. "Сензационно интервю"

Президентът на САЩ и първата дама губят детето си малко след раждането му. Цялата нация е в траур, а това е най-обсъжданата тема. Главната героиня отново е журналист, който получава изненадваща покана за среща от първата дама. Още по-изненадващото е, когато в този необичаен разговор, тя намеква, че смъртта на детето ѝ не е случайна.

Читателят е на тръни и в търсене на истината, а Сандра Браун ви е приготвила неочакван обрат на последната страница.

сензационно интервю сандра браун
3. "Буря"

В едно малко и спокойно градче дебне сериен убиец. Главната героиня, Лили Мартин, катастрофира по време на снежна буря и остава заклещена в планинска хижа, заедно с непознат. През цялото време тя се пита възможно ли е той да е именно издирваният престъпник.

Това беше първият роман на Сандра Браун, който прочетох, и определено ме спечели за свой почитател. Надявам се да има същия ефект и при вас!

"Буря" сандра браун
4. "Ниско налягане"

В един празничен ден торнадо връхлита града. В същия този ден, по време на бурята младо момиче е убито. Осемнадесет години по-късно по-малката сестра на жертвата публикува роман, основан на убийството, който бързо се превръща в бестселър. И малко след това тя започва да получава заплахи за живота си…

Нищо не е такова, каквото изглежда. Нищо не е съвсем така, както главната ни героиня си спомня. И всеки крие своя тайна, свързана с онзи съдбовен ден.

ниско налягане
5. "Специална съботна нощ"

Една пострадала жена, спасена от непознат. Д-р Емъри Шарбоно се събужда в хижата му и не може да се прибере у дома, заради буря, която затваря пътищата.

Не, непознатият не е убиец, но така и не става ясно кой е, защото той отказва да назове името си. Героят остава безименен през повече от половината от романа. Истинско майсторство от страна на Сандра Браун и изгарящо любопитство за нас, читателите.

сандра браун - специална съботна нощ
6. "Свидетелката"

Мъж със счупен крак и амнезия пътува заедно със съпругата и бебето си. Той е убеден, че те бягат от нещо или някого, но съпругата му отрича. Дали са престъпници, издирвани от полицията, или жертви на такива? Той не може да си спомни.

Докато една нощ се събужда и миналото изплува в съзнанието му. Той вече знае кой е и кои са спътниците му. Оказва се, че се е случило нещо непоправимо, а най-големият му кошмар се е сбъднал.

Свидетелката - Сандра Браун

Published by

Йоана Вълчева е български писател, автор на романтични трилъри. Нейни романи са "Съвест" (2016г.), "Пегол" (2017г.) и "Пратеник на Полумесеца" (2020г.).